Ordonanta guvernului nr.18/2018 privind reglementarea unor masuri in domeniul inspectiei economice-financiare efectuate de Ministerul Finantelor Publice si completarea unor acte normative ( M. Of. nr.755 din 31 august 2018).

  • controlul modului de respectare a utilizarii mijloacelor financiare si a bunurilor materiale primite de beneficiarii sponsorizarilor si mecenatelor, in scopul pentru care au fost transferate prin actele prevazute la art.1, se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin aparatul de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art. 3 alin.(1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin HG. nr.101/2012.
  • controlul modului de respectare a utilizarii fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirectionate in baza titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in scopul pentru care au fost infiintati sau functioneaza, se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin aparatul de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art.3 alin.(1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin HG nr.101/2012.